Delimbe piensiemenkylvökoneen valinta

Ranskalaiset Delimben piensiemenkylvökoneet tarjoavat erittäin kohtuuhintaisen sarjan kylvökoneita itsenäisesti tai eri työkoneiden yhteyteen asennettuna. Edullisuuden lisäksi valttina on muunneltavuus, sillä peruskoneesta voi tehdä sopivan omaan koneeseen vain muutamien osien vaihdolla. Tämä tarkoittaa myös varaosien hyvää saatavuutta, koska suurin osa varaosista on samoja eri kokoisten koneiden välillä. 

Hydraulinen vai sähkötoiminen piensiemenkylvökone? 

Delimben pneumaattiset piensiemenkylvökoneet voidaan karkeasti jakaa kahteen eri ryhmään; täysin sähkövirralla toimivat tai hydrauliikalla puhaltavat. Sähkövirralla toimivat mallit soveltuvat parhaiten alle 6 metristen työkoneiden kanssa käytettäväksi. Hydrauliset mallit palvelevat työleveyksiä aina 6,5 metristä 12 metriin. Delimben kylvökoneiden yhteydessä puhutaan useassa yhteydessä ulostulojen määrästä, mikä käytännössä tarkoittaa montako siemeniä levittävää putkea koneesta johdetaan ulos mahdollisille levityslautasille. Ulostulojen määrää voi karkeasti laskea yhden levityslautasen kattavan 0,5m-0,75 tai jopa 1 metrin alan levitettävän siemenen ominaispainosta riippuen. Nyrkkisääntönä kuitenkin, että mitä useampi levityslautanen työleveydelle saadaan, sitä tasaisempi peitto saavutetaan kylvökselle.  Verkkokaupan valikoimiin on lisätty koneet niiden yleisimmin myydyillä ulostulomäärillä. Tilauksesta kuitenkin on mahdollista saada myös muita määriä ulostuloja koneen ominaisuuksien rajoissa. Tästä kannattaa kysyä lisää myynnistä, jos itsellä on kohde, jonka arvelee vaativan muuta määrää ulostuloja. 

Delimbe sähkötoimiset kylvökoneet 

Täysin sähkötoimisia ovat T15 ja T18 elektroninen piensiemenkylvökone. Suurin erot näiden kahden välillä on säiliökoko ja kylvökapasiteetti. T15 konetta myydään 120 litraisena ja tarvittaessa tilauksesta 80 litran tankilla, kun taas T18 säiliön vakiokoko on 300 litraa. Kapasiteetissa on myös merkittävä ero sillä pienemmällä T15 koneella pääsee 120 kg/hehtaari kylvömäärään ja T18 maksimi on 350 kilossa per hehtaari. Milloin sitten valita T15 tai sähköinen T18? Pieniä aloja kylvettäessä tai pieniä siemenmääriä per hehtaari T15 on riittävä valinta. Kun taas kylvöleveys on alle 6 metriä, mutta kylvettävät alat tai siemenmäärät ovat suuremmat on T18 malli oikea ratkaisu. Mikäli harkitsee sähköistä T18 mallia, kannattaa myös vilkaista voisiko T18 hydraulinen malli kuitenkin sopivampi omaan tarkoitukseen. Hintaero malleilla kun ei ole suurensuuri. 

Delimbe hydrauliset kylvökoneet yli 6,5 metrin kylvöleveyksille

Hydraulisista piensiemenkylvökoneista puhuttaessa Delimbellä siementen syöttörulla edelleen pyörii sähköisellä moottorilla, puhallus sen sijaan toimii traktorin hydrauliikalla. Hydraulisille piensiemenkylvökoneille tarvitaan traktoriin vapaapaluu ja tärkeää käytettäessä on ohjeiden mukainen paine.

Hydraulisista koneista on Delimbellä tarjolla kahta eri mallia; yhdellä syöttörullalla toimiva T18, sekä kaksi syöttörullaa sisältävä T20. Suurimmat erot koneissa ovat ulostulojen määrässä, kylvökapasiteetissa, sekä itse tankin koossa. T20:ssä ulostuloja on yleensä 10-16 kappaletta, mutta konetta voidaan toimittaa tarvittaessa laajalla 8-32 ulostulolla. Järeä T20 siis soveltuu hyvin leveisiin työkoneisiin tai tilanteisiin, joissa tarvitaan paljon ulostuloja. Hydraulinen T18 on parhaimmillaan 6,5 - 10 metrisen koneen päällä, mutta voidaan käyttää jopa 12 metrisessä työkoneessa. Kapasiteettiero on myös merkittävä, mikä on otettava huomioon: Pienemmän T18 kylvömäärä on 5-350 kg/ha, mutta suurella, kaksirullaisella T20:lla silti vähäisempi; 2-200 kg/ha. Massiivisemman T20 etuna on kuitenkin valittava tankkikoko, jolloin työskentelyaika tarvittaessa saadaan riittävän pitkäksi. Verkkokaupassa on nähtävillä hinnat kaikille T20:n tankkivaihtoehdoille 16 ulostulolla. Muita ulostulomääriä voi tiedustella myynnistä, mikäli hintoja ei ole vielä verkkokaupassa näkyvillä. 


Tuplatankilliset koneet kahden tuotteen yhtäaikaiseen kylvöön

T15 ja T18 koneita saa myös kahdella tankilla, jolloin kahta eri siementä tai esimerkiksi starttilannoitetta ja siementä voidaan kylvää samanaikaisesti. Tällöin molemmille tankeille voidaan määrittää oma syöttönopeutensa, jolloin kiloja per hehtaari saadaan kummastakin tankista haluttu määrä. Tuplatankilliset ratkaisut eivät ole myynnissä vielä verkkokaupassa vaan ne voi tilata meiltä erikseen. Kysy siis lisää myynnistä. 

Lisävarusteet piensiemenkylvökoneille

Delimbe kylvökoneisiin on saatavilla sopiva määrä lisälaitteita aina nopeussensorista syötönkatkaisimeen. Tarkoitus on tehdä näistä erillinen postaus, sillä aiheesta on paljon kerrottavaa, mutta tässä lyhyesti muutamista tärkeimmistä. 

Olennaisin lisävaruste koneelle ovat erikokoiset syöttörullat, joita kannustamme hankkimaan useampaa eri kokoa heti hankintavaiheessa. Silloin käsillä on oikean kokoinen syöttörulla jokaiseen tarkoitukseen, eikä tarvitse odotella postista sopivaa kokoa juuri parhaimpaan kylvöaikaan. Toinen harkittava varuste on nopeussensori, joko pyörään kiinnitettäväksi tai vaihtoehtoisesti traktorin ISOBUS järjestelmään kytkettävänä. Nopeussensorilla siemenen kylvönopeus säätyy ajonopeuden mukaan. Kylvönopeuden säätö helpottaa toimia erityisesti silloin kun alaa on paljon tai esimerkiksi alat pieniä ja käännöksiä ja hidastuksia tulee matkan varrelle suhteellisen paljon. Lisävarusteet löytyvät kattavasti verkkokaupastamme. Mielellään autamme oikeanlaisen paketin kasaamisessa myös puhelimitse.

Delimben koneilla monipuolista kylvöä 

Edellisten lisäksi Delimben mallistosta löytyy perinteinen viskamalli T24, joka toimii akun virralla. Euroopan messuilla näitä näkee usein mönkijän perään asennettuna kylvämässä esimerkiksi etanapellettiä, piensiemeniä tai lannoitetta. Suomessa T24 keskipakolevitintä asennetaan sekä traktorin eteen, että taakse kylvämään piensiemeniä tai lannoitteita. Testiemme mukaan T24:n on luotettava ja kätevä laite esimerkiksi heinänsiemenen kylvöön. T24:n mukana tulee ohjainlaite, jonka avulla säädetään kylvölautasen pyörimisnopeutta, joka määrittää siemenen kylvöetäisyyttä riippuen siemenen massasta. 

Piensiemenkylvökone rikkaäkeen päälle

Delimben piensimenkylvökoneet ovat erinomainen vaihtoehto työkoneen pariksi. Meiltä on saatavissa esimerkiksi luomuviljelyssä paljon käytettyä rikkaäestä piensiemenkylvökoneen kaveriksi. Verkkokaupasta löytyy molemmat erillisinä versioina, mutta jos haluat saada valmiin paketin, ota yhteyttä myyntiin. Mitä nopeammin sitä parempi, sillä koronan vuoksi saatavuus voi vaihdella paljonkin. 




Palveleva.

Palveleva 100 % suomalainen perheyritys.

Reilu.

Aina reilut ja tingityt hinnat näkyvissä verkkokaupassa.
 

Turvallinen.

Asioit turvallisesti verkkokaupassa ja tavoitat meidät myös puhelimitse.

Joustava.

Edulliset kuljetukset haluamaasi osoitteeseen kaikkialle Suomessa!

Liity maatalouskoneet.fi verkkoedunsaajaksi

maatalouskoneet.fi © 2024
Loading...