Kokemuksia niittotrimmeristä: Texas Pro Trim 600

Valikoimiemme uusi merkki Texas päätyi meille alunperin tutustuttuamme ProTrim niittotrimmeriin, jonka niittoteho ja käyttömukavuus yllätti meidät. Jim tiimistämme testasi Texas Pro Trim 600 niittokoneen viime kesänä ja pyysimme käytöstä kokemuksia: 

Jim kertoo: "Muutimme loppukesästä uuteen taloon, jonka pihatien reunassa oli vanha perunapelto. Neljännes pellosta on muutettu nurmialueeksi mutta n. 400 neliömetrin alalta pellon on vallannut metrin korkea, paksuvartinen rikkakasvi. Tarkoitus oli jatkaa nurmialuetta koko pellon alalle joten rikkakasvi oli hävitettävä tavalla tai toisella. Vaihtoehtoina olivat niitto, kulotus tai maankääntö. 

Kuvassa trimmaus puolessa välissä. Hyvin kulkee! 

Hetken pohdittuani asiaa valitsin niiton koska aika tuli vastaan ja kulotus oli poislaskettu palomääräysten takia. Työkoneeksi valikoitui Texasin työnnettävä niittotrimmeri joka yllätti todella positiivisesti helppokäyttöisyydellään ja tehokkuudellaan.  

Epäilin aluksi koneen mukana tulevan 4mm:n siiman kestävyyttä, mutta vaihdoin ”viikset” vain kerran urakan aikana. Aikaa alaspäin viettävän pellon raivaamiseen meni kolmisen tuntia kahvitaukojen kera. Viimeisellä neljänneksellä jouduin tankkaamaan koneen ensimmäisen kerran joten bensan kulutus on mielestäni erittäin kohtuullinen noin tehokkaalle koneelle. Koneen metallinen ”alanuppi” luisti oikein hyvin maastossa ja mukautui mm. isompiin kiviinkin.  (Jatkuu kuvan jälkeen)

Hyvin lakosi puskikko ja siistiä tuli! Tässä tulos ennen ruohonleikkurilla ajoa. 

Niittojälki oli hyvää ja rikkakasvin varsi pilkkoutui hyvin mutta urakan päätteeksi ajoin alueen läpi ruohonleikkurille, jotta sain leikkuujätteestä hienompaa ja nopeammin maatuvaa. Voin suositella trimmeriä vaativimpiinkin olosuhteisiin ja seuraava hankintani taitaakin kohdistua vetävään malliin iän karttuessa…"

Yleensä niittotrimmeri soveltuu samoihin tehtäviin kuin kannettava trimmeri. Etuna on, ettei laitetta tarvitse kantaa, jolloin käyttö on kevyempää ja ergonomia pitkällä tähtäimellä parempi. Niittotrimmereistä löytyy, sekä vetävää mallia, että työnnettävää mallia. 
Palveleva.

Palveleva 100 % suomalainen perheyritys.

Reilu.

Aina reilut ja tingityt hinnat näkyvissä verkkokaupassa.
 

Turvallinen.

Asioit turvallisesti verkkokaupassa ja tavoitat meidät myös puhelimitse.

Joustava.

Edulliset kuljetukset haluamaasi osoitteeseen kaikkialle Suomessa!

Liity maatalouskoneet.fi verkkoedunsaajaksi

maatalouskoneet.fi © 2024
Loading...