Oikean ketjun valinta traktorille - vaihtoehtoja löytyy!

Ketjuja käytetään traktoreissa monenlaisilla pinnoilla ajettaessa; jäisillä kovapintaisilla teillä ja pihoilla, sekä toisena ääripäänä pehmeissä metsämaastoissa. Ketjuista löytyy usein oma mallinsa erikoisolosuhteisiin sekä usein myös yleisketju, joka toimii lähes kaikissa olosuhteissa silloin kun samalla traktorilla hoidetaan kaikki eteen tulevat hommat. Erikoisketjut antavat ammattilaisille tai rajatun aihealueen kanssa työskentelevälle mahdollisuuden valita työhön parhaat ominaisuudet omaava ketju. Milloin siis yleisketju ja milloin erikoisketju? Seuraavassa pohdimme ketjun valintaa. 

Mitä paksumpi ketju sitä parempi – vai onko? 

Metallia ostaessa usein ajatellaan, että enemmän materiaalia on parempi. Ketjun paino kertoo kyllä laadusta, mutta kevyellä traktorilla ajettaessa liian iso ketju ei välttämättä pureudu riittävän hyvin alustaan. Siksi ketjun ainevahvuus on syytä valita sekä käyttötarkoituksen, että ajokin koon mukaan. Mikä ketju siis mihinkin tarkoitukseen? 

Metsätöihin soveltuva traktorinketju

Vahvin 11 mm ketjumalli soveltuu parhaiten puhtaaseen metsäkäyttöön, missä hetkelliset pistekuormitukset voivat olla suuria. Ainevahvuudeltaan paksu ketju antaa hyvän pidon, siellä missä ajetaan suuria kuormia ja ajoalusta on kivinen, upottava tai muuten haasteellinen. GripX 11mm ketjut ovat rakenteeltaan tiheät, mikä ominaisuus auttaa suojaamaan rengasta maastossa. 

Metsässä ja tiellä ajavan ketju

Mikäli traktorilla ajetaan sekä maastossa, että tiellä, suositellaan traktorin koon mukaan valittua nastaketjua. Yleensä sopiva ketju löytyy 8 mm tai 9 mm nastaketjusta, joka on hyvä yleisketju seka-ajoon. Näissä ketjuissa nasta on sopivan kokoinen verrattuna traktorin kokoon, jolloin nasta puree hyvin myös jäiseen alustaan. 

Kun tarvitsen ketjun auraukseen tai kuormien ajoon

Liikenneketju on oikea valinta, kun aurataan tai vedetään kuormaa. Liikenneketjulla on erinomainen pito jäisellä alustalla, sillä sen neliskanttinasta pureutuu paremmin jäähän suuremmalla pinta-alallaan. Samalla nastan muoto on parempi päällystetylle alustalle. Liikenneketjua käytetään myös silloin kun ajetaan sekä ulkona, että ajoa kestävissä sisätiloissa, esimerkiksi tavaraa kuormatessa. GripX liikenneketjujen tyytyväisiä käyttäjiä löytyy niin urakoitsijoista, kuin kotipihoja auraavista. Kokovaihtoehtoja on 5,7 mm ainevahvuudella tehty ketju, sekä 7 mm ainevahvuudella isommille traktoreille.

Kokemuksia GripX ketjusta

GripX ketjut ovat uuden sukupolven ketjutuote; Suunnittelussa on ollut tavoitteena renkaalle hyvin istuvat, kestävät ketjut, jotka palvelevat kaikissa ajo-olosuhteissa. GripX mallistossa on lähes jokaiselle rengaskoolle oma ketjukoko, joka kuitenkin skaalautuu renkaan koko elinkaarelle. GripX:n etuna on myös helpoksi tehty asennus. Ketjut saa päälle yhden miehen voimin.

Oikean ketjun valintaan vaikuttavat monet asiat ja moderni suunnittelu antaa mahdollisuuden valita ketjun useammasta vaihtoehdosta.  Mikäli haluat miettiä ketjun valintaa yhdessä, meille voi aina soittaa ja autamme mielellämme.  
Palveleva.

Palveleva 100 % suomalainen perheyritys.

Reilu.

Aina reilut ja tingityt hinnat näkyvissä verkkokaupassa.
 

Turvallinen.

Asioit turvallisesti verkkokaupassa ja tavoitat meidät myös puhelimitse.

Joustava.

Edulliset kuljetukset haluamaasi osoitteeseen kaikkialle Suomessa!

Liity maatalouskoneet.fi verkkoedunsaajaksi

maatalouskoneet.fi © 2020
Loading...