Stark KDL piennarmurskaimen käyttö

STARK KDL ja KDL profi piennarmurskaimella on Suomessakin jo useita satoja tyytyväisiä käyttäjiä. Piennarmurskain, niin kuin mikä tahansa muukin laite kaipaa säännöllisen ylläpidon, sekä tarkistukset, jotta laitteesta saadaan paras mahdollinen irti niin niin käyttökokemuksena kuin iässäkin. Jos olet ostanut STARK KDL piennarmurskaimen tai harkitset sen ostoa, kannattaa jatkaa lukemista.   

Seuraavassa lyhyesti parhaat vinkit käyttöön ja ylläpitoon: 

1. LISÄÄ ÖLJY JA TARKISTA RUUVIT

STARK KDL piennarmurskain toimitetaan ilman kulmavaihteen öljyä kuljetusteknisistä syistä. Öljyä tulee siis lisätä jo ennen ensimmäistä koekäyttöä. Säiliöön menee noin 0,85 litraa öljyä ja suositeltu öljy on SAE 80W-90. Tarkista myös, että muut ruuvit koneessa ovat riittävän kireällä kuljetuksen jäljiltä. 

2. ASENNA LAITE HUOLELLISESTI

Kiinnitä huomiota laitteen oikeaan asennukseen traktorin perään. Kiinnityskaaren tulee olla vaakasuorassa traktorin takana parhaan työtuloksen aikaansaamiseksi. 

3. STOP HETI JOS JOKU KOPSAHTAA TAI ÄÄNI MUUTTUU

Harmittavasti joskus kolisee, vaikka ajettava maasto olisikin tuttua. Mikäli näin käy tai laitteen tuntuma ajossa muuten muuttuu, pysäytä laite välittömästi ja suorita tarkistus käyttöohjeen ohjeistuksen mukaan. Vaikka työaikaa tähän vähän meneekin, voi säästö kuitenkin olla suurempi loppulaskussa. Esimerkiksi vasaraterän rikkoutuminen aiheuttaa pyörivän rummun epätasapainon, mikä johtaa rummun ylimääräiseen kuormittumiseen pyöriessä. Sen vuoksi onkin hyvä pitää traktorin hytissä muutamaa varaterää ja pulttia, että pääsee vaihtamaan rikkoutuneen terän heti ja työ voi taas jatkua.

Jos  terissä ei näy vaurioita, tarkista vielä kaikki terien pultit. Työtä kannattaa jatkaa vasta kun kone käy tasaisesti ilman turhia tärinöitä. 

Meiltä saat kaikki tarvittavat kulutus- ja varaosat helposti nettikaupasta tai puhelimitse tilaamalla ja työn teko voi taas jatkua. 

3. KÄYTÄ KORJAUKSISSA JA HUOLLOSSA VAIN ALKUPERÄISIÄ OSIA

On tärkeää, että korjauksessa ja huollossa käytetään vain alkuperäisiä osia. Valmistaja on tehnyt testauksen ja suunnittelun juuri tietyillä osilla, jotka keskenään muodostavat parhaan mahdollisen kokonaisuuden juuri tälle koneelle. Voimakas terärumpu pyörii 2230 kierrosta minuutissa, joten kaikkien osien on toimittava hyvin yhteen. Mikäli konetta on korjattu muilla osilla emme voi taata, että käyttöikä tai toimivuus olisivat samankaltaiset kuin mitä valmistaja on alun perin suunnitellut. 

Ja vielä viimeisenä se suosituin ohje: 

4. TUTUSTU KÄYTTÖOHJEESEEN

Suosittelemme lämpimästi käyttöohjeen lukemista, vaikka ei se meidänkään mielestä voita Maaseuduntulevaisuutta aamukahvilukemisena. Käyttöohjeessa on annettu tarkat ohjeet kaikkiin tilanteisiin; mm. ennen käyttöä tehtävästä tarkistuksesta, jokaisen käytön jälkeen tapahtuvasta ylläpidosta, jokaisen sesongin jälkeen tapahtuvasta huollosta, sekä laitteen säilytyksestä.

Ja sitten eikun hankkimaan tai käyttämään konetta! Toivotamme monia reippaita työreissuja STARK piennarmurskainten kanssa! Palveleva.

Palveleva 100 % suomalainen perheyritys.

Reilu.

Aina reilut ja tingityt hinnat näkyvissä verkkokaupassa.
 

Turvallinen.

Asioit turvallisesti verkkokaupassa ja tavoitat meidät myös puhelimitse.

Joustava.

Edulliset kuljetukset haluamaasi osoitteeseen kaikkialle Suomessa!

Liity maatalouskoneet.fi verkkoedunsaajaksi

maatalouskoneet.fi © 2020
Loading...