Stark piennarmurskaimen valinta ja osto


Stark piennarmurskaimet ovat saaneet paljon käyttäjiä viime vuosina Suomessakin, jossa jo lähes joka peltoja omistavassa talossa tarvittaisiin oma kone piennarten hoitoon. Stark on merkkinä kohtuuhintainen ja hyvin toimiva peli kyseiseen hommaan. Alla käyn läpi joitain STARK piennarmurskaimen valintaan ja ostoon liittyviä seikkoja. 

Yleisesti piennarmurskaimella hoituvat niin pientareiden siistiminen kuin kesantopeltojen niitto. Piennarmurskaimella voidaan murskata ruohokasvuston lisäksi pensaikkoa. Kerran tai kahdesti kasvukauden aikana murskattu kasvusto ei yleensä pääse liian isoksi ja niittäminen myös seuraavalla kasvukaudella on helppoa. Säännöllinen hoito siis kannattaa ja siksi moni onkin päätynyt hankkimaan piennarmurskaimen pelkästään omaan käyttöön yhteisomistuksen sijaan. 

Piennarmurskaimen koon valinta

STARK piennarmurskaimia on viittä eri työleveyttä, joista tässä keskitymme kolmeen leveimpään versioon: 180, 200 ja 220 cm. Laitteet ovat ominaisuuksiltaan samanlaisia – vain työleveys ja leveyden mukana terien määrä vaihtelee.

Näkyvimmin laitteen valinnalle asettaa vaatimuksensa traktorin koko: 220 leveä murskain vaatii traktoriltaan vähintään 100 hevosvoimaa, kun 200 leveä laite pärjää 90 hevosvoimalla ja 180 leveä vain 80 hevosvoimalla. Lisäksi kannattaa vilkaista laitteiden painotiedot verkkokaupan tiedoista, jotta varmistetaan traktorin riittävä kantokyky.

Helpompi onkin sitten halutun työn mukaan miettiä itse laitteen työleveyttä jos hevosvoimia ja kantokykyä on muuten riittävästi. Työleveyttä miettiessä kannattaa huomioida ulottuvuus on, joka on 180 laitteella 240 cm ja 200 ja 220 koneilla 260 cm. Koska 200 ja 220 runko on saman kokoinen, suosittelemme yleensä valitsemaan 200 cm leveydellä olevan koneen ellei ole muuten syytä valita leveämpi työleveys. Sinäänsä molemmat toimivat hyvin, mutta asia on hyvä tiedostaa. 

Terien valinta

Terälaitteessa on oletuksena vasaraterät, mutta laite on saatavana myös Y-terillä erillisestä tilauksesta. Y-terät soveltuvat hyvin pelkkään ruohokasvien niittoon. Y-terissä on enemmän leikkaavaa aluetta ja ne murskaavat pehmeän materiaalin hienommaksi, kuin vasaraterä. Kiveniskut kuitenkin tylsistyttävät Y-terät hiukan vasarateriä nopeammin, joten teräkustannus nousee mikäli Y-terillä ajetaan raskaampaa materiaalia. Suosittelemmekin raskaanpaan ajoon oletuksena toimitettavia vasarateriä. Vasaraterät leikkaavat jopa 3 cm halkaisijaltaan olevat oksat ja risut. 

Palveleva.

Palveleva 100 % suomalainen perheyritys.

Reilu.

Aina reilut ja tingityt hinnat näkyvissä verkkokaupassa.
 

Turvallinen.

Asioit turvallisesti verkkokaupassa ja tavoitat meidät myös puhelimitse.

Joustava.

Edulliset kuljetukset haluamaasi osoitteeseen kaikkialle Suomessa!

Liity maatalouskoneet.fi verkkoedunsaajaksi

maatalouskoneet.fi © 2020
Loading...